Krůtí závitky ve vinné omáčce (Velká obrazová kuchařka) 3.1.2009
Suroviny:
500 g krůtích prsíček, 100 g mrkve, 100 g špenátového protlaku, sušená bazalka, sůl, mletý černý pepř, 40 g másla, 1,5 dcl suchého bílého vermutu, 1 lžíce hořčice, 2 dcl kysané smetany, 1 dcl zeleninového vývaru
Postup:
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Mírně naklepeme, osolíme, lehce posypeme bazalkou a potřeme špenátovým protlakem. Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky a po třech kouskách položíme na každý krůtí plátek a opepříme. Stočíme do závitků, spíchneme párátkem a ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném másle. Pak podlijeme vermutem, vývarem a přiklopíme. Při mírné teplotě dusíme asi 30 minut.
Závitky vyjmeme, do šťávy přidáme hořčici rozmíchanou se smetanou a povaříme ještě 5 minut.
Závitky pak nakrájíme na plátky a podáváme polité omáčkou.
Příloha: hranolky, krokety nebo americké brambory
Vaříme s Habadějem v sobotu 3.1.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.