Krůtí maso pečené na broskvích

Suroviny: 600 g krůtího masa, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, tymián, bobkový list, sádlo, drůbeží vývar /může být z kostky/,400 g broskví

Postup:
Omyté maso protkneme kousky česneku, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme tymiánem a vložíme do ohnivzdorné mísy.
Pak přidáme bobkový list, pokapeme rozpuštěným sádlem, podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté toubě.
Když už je maso téměř měkké, přidáme oloupané a vypeckované broskve překrojené na poloviny a dopečeme.
Nezapomeneme během pečení podlévat.
Příloha: opečené brambory, rýže.

Vaříme s Habadějem v sobotu 8. září 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.