Královéhradecká městská policie částečně obmění svůj vozový park a zlepší ochranu strážníků

12. březen 2017

Královéhradecká městská policie bude mít nové vybavení za téměř 1,5 milionu korun. Rada města schválila nákup dvou nových aut a také stovky balistických vest pro skryté nošení. Ty přispějí k větší ochraně strážníků při výkonu jejich služby.

Městská policie Hradec Králové dostane do svého užívání dva nové terénní vozy, za které radnice zaplatí vítězi výběrového řízení 875 tisíc korun.

Čtěte také

Nová auta, která budou mít stadardní policejní výbavu, nahradí stávající dosluhující vozy, říká zástupce ředitele městské policie Kamil Rous: „Je to klasická obměna vozového parku za stará vozidla. Náklady na provoz starých vozidel by už byly neúnosné. A proto jsme se rozhodli vyměnit vozový park za dvě nová funkční vozidla."

Silueta ruky s nožem

Městští radní se také rozhodli, že vylepší bezpečnost strážníků
Ti nově dostanou do užívání balistické vesty pro skryté nošení.

Pokračuje Magdalena Vlčková z královéhradecké radnice: „Rada města rozhodla o tom, že v souladu s doporučením hodnotící komise zadá dodávku balistických vest pro skryté nošení pro městskou policii uchazeči Garet. Je to uchazeč, který se umístil jako první v pořadí. A nabídl nejnižší cenu, která činí 620 tisíc korun bez DPH."

Pro nákup stovky vest se vedení města rozhodlo také proto, že v poslední době vzrůstá agresivita útočníků. Strážnící musí stále častěji čelit fyzickým útokům a důležité je ochránit jejich zdraví.

„Současná situace ve světě nabádá k tomu, abychom své zaměstnance chránili co nejvíc proti poškození života a zdraví. Balistické vesty mají ochranu proti účinkům střel, střepin a bodným zbraním," říká za městskou policii Kamil Rous.

Spustit audio