Krakonošovo náměstí v Trutnově nemá jen jeden vánoční strom, ale hned několik. A ozdobí je samy děti

27. listopad 2023 10:10

Děti z trutnovských mateřských škol mají společný cíl dnešní vycházky. Sejdou se na Krakonošově náměstí. A nejdou s prázdnou. Jejich úkolem je ozdobit vánoční stromečky na Krakonošově náměstí. Tam máme i reportérku Kateřinu Kohoutovou.

Čtěte také

Tady konkrétně na Krakonošově náměstí v Trutnově je připraveno 16 malých smrčků a na každém z nich je název mateřské školy, takže si jej děti spolu se svými učitelkami poznají. První skupinka nejmenších před malou chvílí dorazila na náměstí, děti jsou opravdu pořádně nabalené, protože teplota se pohybuje kolem nuly.

Ale je nutno říci, že všichni přicházejí s úsměvem na tváři, protože jak mi několik dětí už prozradilo, tak se na to letošní zdobení vánočních stromečků moc těší. Postupně se tady na náměstí v následujících dnech vystřídají všechny trutnovské mateřské školy. A každá zde zanechá svůj vánoční vzkaz v podobě ozdobeného stromečku.

Čtěte také

Říkali jsme, že děti nepřicházejí s prázdnou. Nesou totiž vánoční ozdoby. Jaké a kde je pořídily?
V posledních dnech ve školkách děti opravdu poctivě tvořily ozdoby každou volnou chvilku. Některé děti vyrobily třeba vločky z papíru nebo andílky. Jiné dělaly například ozdoby ze šišek či korku. A vidím tu dokonce i nějaké papírové vánoční řetězy.

Děti se moc těší, až vše umístí na stromečky, protože až tudy půjdou na procházku třeba s rodiči nebo prarodiči, tak jim budou moci pyšně ukázat svoji ozdobičku. Trutnov tuto akci připravuje právě proto, aby se děti zapojily do společného zdobení celého města. Aby viděly své výtvory a užily si i spolupráci s ostatními.

Čtěte také

Vánoční výzdoba po městě je už téměř hotová. Kdy se v Trutnově rozsvítí vánoční strom a jaké akce jsou připravené v době Adventu?
Velký vánoční strom na Krakonošově náměstí se rozsvítí první adventní neděli, tedy 3. prosince. Na nedělní odpoledne je připraven bohatý kulturní program, budou tady koncerty, stánky s nejrůznějšími výrobky a dárky, nebudou chybět ani dílničky pro děti.

A co se týče předvánočního programu, tak jsou připraveny hned dva vánoční trhy. Jeden bude v kulturním centru UFFO od 14. do 16. prosince, a na Krakonošově náměstí by se první stánkaři měli objevit 15. prosince a trhy zde potrvají až do 22. prosince.

Spustit audio

Související