Komu není lhostejný osud nosorožců, ten poběží Safariběh v tričku s nápisem Nechci být poslední

6. duben 2018 10:40

Akci pořádá Safari Park Dvůr Králové v sobotu 7. dubna a zaběhat si mohou i rekreační sportovci a rodiny s dětmi. Výtěžek z akce věnují pořadatelé na převoz několika královédvorských nosorožců do národního parku Akagera ve Rwandě.

Proto na Safariběhu potkáte milovníky zvířat v tričku s nápisem „Nechci být poslední". Další zajímavosti, jako například co jsou to bosoboty, vám poví Andrea Jiroušová a Jaroslav Hyjánek. Pozvánku na Safariběh připravila Dana Voňková.

Celý výtěžek 34. ročníku Safariběhu ČSOB bude věnován na převoz nosorožců ze Dvora Králové do Afriky. Akci podpoří sestry Ester, Aňa a Lela Geislerovy společně s Monikou Leovou, českou Miss Earth 2013, která se Safari Parkem Dvůr Králové dlouhodobě spolupracuje na ochranářských projektech.

Safariběh nabídne dětský běh na 2 km a tratě na 5 km a 10 km.

Každý dětský i dospělý účastník Safariběhu ČSOB přispěje celou hodnotou startovného na speciální konto Wildlife, ze kterého dvorský safari park financuje své ochranářské projekty zaměřující se zejména na pomoc nosorožcům. Finanční prostředky půjdou tentokrát na převoz několika dvorských nosorožců do národního parku Akagera ve Rwandě. Transport by se měl uskutečnit v první polovině roku 2019.

Triko na podporu nosorožců

Na převoz bude možné ten den přispět rovněž nákupem trička s motivem nosorožčího mláděte a sloganem Nechci být poslední. Tento námět speciálně pro Safariběh připravila malířka Lela Geislerová.

„Celá akce je opravdu jedinečná, užijete si legraci, budete mít dobrý pocit ze svého výkonu, ale i z dobrého skutku, a navíc si domů odnesete triko, kterým dáte najevo, že vám osud ohrožených zvířat není lhostejný. A tak jsem se rozhodla podílet se nejen na zhotovení trička, ale zapojit se se svou rodinou do celého závodu," říká Lela Geislerová, která se v sobotu společně se sestrou Aňou a Ester a ostatními běžci postaví na start jedné z tratí.

Safariběh v Safari Parku

Účastníci všech tří běhů budou mít i letos mimořádnou příležitost proběhnout se v Africkém safari Josefa Vágnera nebo Lvím safari. Oba areály jsou po celou sezonu návštěvníkům přístupny pouze v soukromých automobilech nebo vozidlech dvorské zahrady.

autoři: Milan Baják , DV
Spustit audio

Související