Jsem týmový hráč. Mám ráda, když je kolem mě hodně lidí. Směje se zpěvačka Lída Helligerová

11. leden 2018

Hraje a zpívá s dámskou country skupinou Schovanky, která mimo jiné získala prestižní ocenění Nejlepší dámská zahraniční country skupina v Evropě. A je také majitelkou umělecké agentury, která se zabývá produkcí a zprostředkováním umělců a uměleckých programů. 

Já jsem zpívala od malinka, protože mí rodičové byli výborní zpěváci a zkrátka byli zvyklí hodně zpívat, u nás se hodně zpívalo. Můj děda byl muzikant. A protože mě všichni poslouchali, tak říkali, no ty musíš zpívat, protože hezky zpíváš. Ale já jsem to dělat nechtěla. Chtěla jsem se věnovat nějakému serióznímu řemeslu. Třeba restaurátorství. To mě hrozně bavilo. A malování.

Se skupinou Kantoři jsem začala po tom, co jsem zpívala u Jirky Hasala. Za mým tehdejším manželem Milošem Dvořáčkem přišel jeho kamarád, který hrál v Kantorech, že se jim kapela rozpadla. A že by potřebovali kytaristu, eventuelně zpěvačku. A najednou jsem byla v Kantorech a začali jsme zkoušet a hrát. A během asi čtyř let se z nás stala profesionální kapela. A od té doby se já živím muzikou.

Zpěvačka Lída Helligerová a skupina Schovanky

Když se potom ta kapela rozpadla, byla jsem tím pádem úplně bezprizorní. Tak jsem šla na agenturu. A v tu dobu, kdy jsem tam byla, tak měl šéf agentury telefon a volala mu kapelnice ze Schovanek, že potřebuje nutně zpěvačku, jestli o nějaké neví. Protože jsem byla v tu chvíli volná a my jsme se znali, protože se Schovankami jsme se míjeli na koncertech a festivalech, tak jsem skončila u Schovanek. Zase další úžasná náhoda. Život to tak připravil.

Já když si v životě něco naplánuji, je pak všechno úplně jinak. Usmívá se zpěvačka Lída Helligerová, která byla v pátek 12. ledna Pátečním hostem v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové.

Zpěvačka Lída Helligerová s Ladou Klokočníkovou
autor: KLO
Spustit audio

Související