Johana Ožvold: Hudba je hřiště a zvuk je nevinný. Ale každý má svůj zdroj, posluchače i kontext

20. listopad 2020

Herečka, režisérka a improvizátorka Johana Ožvold byla v pátek 20. listopadu po 10. hodině hostem Lady Klokočníkové v živém vysílání z rozhlasového studia. Řeč byla mimo jiné také o její rodině, dvouletém synovi, a spolupráci s manželem Martinem, který je hudebník.

Johanin studentský film "Ahoj, mám se dobře" získal hned několik ocenění: Nejlepší dokument - MFF Fresh Film Fest 2014, Nejlepší režie - MFF Poitiers a Nejlepší dokument - MFF FIDÉ 2014 v Paříži.

V roce 2016 získala Zvláštní cenu poroty za krátký film Proces na Febiofest SK a ceny za nejlepší film a režii na FAMUFEST za poslední film Černý dort.

Od roku 2015 pracovala Johana na svém debutovém celovečerním dokumentárním snímku The Sound is Innocent.

Dokumentární filmový esej The Sound is Innocent (Zvuk je nevinný) seznamuje diváka se světem experimentální elektronické hudby, s filozofií a koncepty současných hudebních skladatelů. Dějem filmu provází režisérka Johana Ožvold.

Johana Švarcová, herečka a performerka

Johana Ožvold (rozená Švarcová)

vystudovala filmovou režii na FAMU v roce 2016. Pracuje jako kurátorka v Národním filmovém archivu. V divadle se objevuje jako herečka, improvizátorka, hudebnice a režisérka. Vedle filmu a divadla se zaměřuje i na rozhlasové hry a podcasty.

Spustit audio

Související