To je život. Vzpomínkový pořad na bohaté a velmi pestrobarevné žití herečky a zpěvačky Soni Červené

14. květen 2023

Jak už víte, 7. května 2023 zemřela ve věku 97 let operní pěvkyně a herečka Soňa Červená. Do Hradce Králové i hradeckého rozhlasu tahle nesmírně šarmantní dáma jezdila ráda a právě tady také natočila své audioknihy Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno. A tak chceme společně s vámi zavzpomínat na hezké chvíle, které jsme s touto noblesní a krásnou dámou měli tu čest prožít. 

Jsou okamžiky, na které se nezapomíná. Mezi takové chvíle pro nás, hradecké rozhlasáky, pokaždé patřilo setkání s paní Soňou Červenou, operní pěvkyní, herečkou, ale především krásnou noblesní dámou, která při každém rozhovoru nezapomněla připomenout „svůj milovaný Hradec“.

Čtěte také

Bylo tomu tak i při její posledním návštěvě naší rozhlasové kavárny, kdy mi na lístek papíru napsala: Lado, prosím otázky dle pořadí - Hradec, osobnosti, se kterými jsem se potkala a natáčení knihy Stýskání zažehnáno. Tento kousek papíru nejenže pro mě má cenu zlata, ale přesně vyjadřuje to, o čem Soňa ráda, když do Hradce přijela, mluvila.

Bylo tomu tak i při našem prvním setkání v pořadu To je život, který jsme spolu natáčely v roce 2011, kdy paní Soňa přijala pozvání do našeho studia.

Soňa Červená v rozhlase natáčela pro posluchače svou knihu Stýskání zažehnáno

Poslední rozloučení se Soňou Červenou se bude konat v úterý 16. května 2023 dopoledne na jevišti Národního divadla v Praze a odpoledne potom v katedrále svatého ducha v Hradci Králové. Následně budou její ostatky uloženy na pouchovském hřbitově v Hradci Králové do rodinné hrobky.

Spustit audio

Související