Jak plnit svatební koláčky, aby nevytekly?

Pokud při přípravě svatebních koláčků používáte čerstvé ovoce, které strouháte nebo mixujete, je dobré si ovoce zahustit. Ideální jsou piškoty, které nasáknou tekutinu. Použít můžete i speciální přípravky pro zahuštění, jako jsou například modifikované škroby.

V případě tvarohu, který může být někdy řidší, než potřebujete, použijte pro zahuštění pudingový prášek nebo škrob. Tvaroh se tak zatáhne a ztuží.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.