Hradečtí hokejisté se dnes představí ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Na zápas se „převlékla“ celá hala

3. prosinec 2019 08:42

Hokejisté Hradce Králové odehrají dnes v 18 hodin další zápas Ligy mistrů. V úvodním čtvrtfinálovém souboji vyzvou švýcarský Zug. Zaměstnanci hokejové arény už mají v souvislosti s přípravami zápasu takříkajíc odpracováno - během jednoho dne a jedné noci od nedělního extraligového utkání museli halu kompletně proměnit a připravit. 

Čtěte také

S marketingovým ředitelem klubu Petrem Pickou stojíme na střídačce prázdné haly, za námi už jsou na plexisklu speciální reklamy - a když otevřeme dvířka na led, najdeme kompletně nové reklamy i na mantinelech.
„Reklamy jsou nalepeny, je to dané manuálem Ligy mistrů. Na všech stadionech, kde se Liga mistrů hraje, tak to musí být provedeno jednotně."

Pokud si představujete, že nalepíte pár samolepek a je hotovo, tak to je představa mírně řečeno nepřesná.

Hradečtí hokejisté se představí ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Na zápas se „převlékla“ celá hala

Na lepení reklam pracovalo šest lidí celou noc, obvod mantinelu je totiž pěkných pár desítek metrů.
„Je to zhruba 170 metrů a pánové začínali ve 23 hodin večer a končili kolem 7 hodiny ráno."

Náklady na výrobu samolepek činí na jeden zápas kolem 200 tisíc korun, které platí klub a od Ligy mistrů pak dostane peníze zpátky. Zakrýt je potřeba i všechny další v televizních záběrech viditelné reklamy na stadiónu a také připravit led. I na něm jsou reklamy jiné, než na extraligu.

Hradečtí hokejisté se představí ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Na zápas se „převlékla“ celá hala

Ze Švýcarska přivezli papírové plachty, které firma položila na led, a pak už přišli na řadu ledaři.

„Šly tam papírové reklamy, ty se dvakrát mlží. A potom se to dvakrát lehce zastříká z hydrantu hadicí a následně se to dvakrát zaleje naplno. Takže na tom je ještě 1,5 až 2 centimetry ledu," říká strojník hradecké arény Radovan Jeřábek.

Samotná příprava ledu začala včera ráno v osm hodin, poslední stříkání přišlo na řadu v noci na dnešek. Zápas bude hotový za chvilku, většina fanoušků si během sledování hokeje ani neuvědomí, že je na stadiónu všechno jinak.

Utkání skončí a party zaměstnanců nastoupí znovu

Sundat nalepené reklamy je otázka pár hodin, složitější je odstranění horní vrstvy ledu, smíchané kvůli bílé barvě s vápnem, navíc s přimrzlými papírovými reklamami.

Čtěte také

„Led se musí rolbou ohoblovat až na ty papírové reklamy. Ty se buď seříznou nožem u rolby nebo se musí ručně strhat. A potom se musí rolbou vyvozit všechno vápno. Všechno je od toho zabílené, rolby jsou špinavé, nože také trpí, protože jak se to rve, tak papíry jsou ve šnecích v rolbě, všechno celkově trpí. Následně se musí vše vypucovat, protože papíry a vápno jsou úplně všude," vysvětluje Radovan Jeřábek.

I když je takový zápas Ligy mistrů pro zaměstnance arény příčinou spousty přesčasů a práce navíc, stejně budou i oni podle Radovana Jeřábka dnes hokejistům Mountfieldu fandit. A kdo ví, třeba je před případným semifinále čeká podobná šichta znovu.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související