Hovězí maso na zázvoru
Suroviny: 600 g zadního hovězího masa, lžička zázvoru, lžička mleté papriky, 2 stroužky česneku, sůl, olej, 60 g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce mouky (hladká), 1/2 kostka bujónu
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme je s tenkými plátky zázvoru, solí, paprikou a prolisovaným česnekem. Necháme 20 minut odležet a poté za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Na pánvičce nebo přímo v tlakovém hrnci necháme zesklovatět slaninu a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso i s vypečenou šťávou, zasypeme hladkou moukou a chvíli opražíme. Podlijeme teplou vodou s kouskem masoxu, promícháme a dusíme v tlakovém hrnci asi 40 až 50 minut. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.
Vaříme s Habadějem v sobotu 5. ledna 2013 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.