Hodně pozměněný fotbalový tým Hradce Králové začal s přípravou na novou prvoligovou sezónu

28. červen 2024 07:45

Prvoligoví fotbalisté Hradce Králové se pod vedením trenéra David Horejše začali připravovat na novou sezonu. Oproti té předchozí se do přípravy zapojil dost pozměněný tým, protože kabina zaznamenala devět hráčských změn. Hlavní kouč je u týmu teprve čtyři měsíce, ale už za tak krátkou dobu mu východočeský klub pořádně přirostl k srdci.

Čtěte také

„Mě to obrovsky pohltilo, to se přiznám. Končil jeden zápas, a já jsem se obrovsky těšil, až bude opět víkend a další utkání. Opravdu, pro mne je to největší závazek, abychom naplnili ambice a cíle, které máme. Jsem za to moc rád, jsem součástí tohoto týmu a udělám vše proto, abych tou součástí mohl být co nejdéle,“ říká trenér Votroků David Horejš.

Co jej při současném angažmá v Hradci Králové nejvíce překvapilo, to jsou zdejší fanoušci. „Když vidím, jak tady lidé fotbalem doslova žijí, tak bych nechtěl nikdy hradecké fanoušky zklamat. Když jsem do Hradce přicházel, tak jsem se těšil na nový stadion. Ale nečekal jsem tak obrovský zájem lidí a zdejší velkou fotbalovou tradici. Opravdu si toho moc vážím.

„Protože dnes, když jdu po městě, tak vím, co Votroci pro zdejší lidi znamenají," usmívá se David Horejš.

O to víc chce hradecký kouč uspět i v příštím ligovém ročníku

A především chce hradecké příznivce fotbalem bavit. Proto je také spokojený s letními posilami, které by měly zkvalitnit zejména ofenzivní činnost. Záložník Vlkanova a útočníci Náprstek s Mihálikem by toho měli být zárukou.

Navázat na úspěšné jaro, to je pro nás největší motivace. Pak se uvidí, kam nás to posune. Chceme hrou bavit lidi.
David Horejš, trenér FC Hradec Králové

„Věříme tomu, že noví hráči zvýší úroveň naší hry. Tu kvalitu na to mají, my jsme o tom přesvědčeni, proto také přicházeli. Fotbal je o gólech, lidé je chtějí vidět. Musíme skvělým fanouškům něco nabídnout, takže jsem rád, že tyto hráče tady máme. A teď je to jen o tom, aby se mužstvo dobře sehrálo. Budeme tvrdě pracovat na tom, abychom lidi hrou potěšili.

Čtěte také

I přesto by trenér Horejš rád viděl mezi posilami ještě také hráče s parametry kanonýra Daniela Vašulína, která přestoupil do Plzně. To ale není jednoduchý úkol. „Dana Vašulína prostě těžko nahradíme. To byl kluk s klubem pevně spjatý, má svoji kvalitu, udělal obrovský pokrok a dával branky. Když se podíváte po lize, tak moc takových hráčů u nás není.

„Samozřejmě se o tom bavíme, máme ještě asi dvě jména vytipována, ale uvidíme, jak to všechno dopadne, říká trenér.

I kdyby se už vyššího, koncového a důrazného hráče sehnat nepodařilo, může mít hradecký fotbalový tým pro nadcházející sezónu poměrně vysoké cíle.

Čtěte také

O nich ale šestačtyřicetiletý kouč konkrétně mluvit nechce. „Já tohle nerad říkám. Protože nechci, aby to vyznělo, že jsem nějaký namyšlený nebo že zase naopak v tom hledám nějaké alibi. To vůbec ne.

„Ale mám prostě respekt k síle soupeřů. Všechny týmy posilují. Motivací pro mne zůstává, abychom navázali na úspěšné jaro a ještě se to snažili zvyšovat. To je pro nás největší motivace a cíl. Pak se uvidí, kam nás to posune, dodává trenér Votroků David Horejš.

Hradečtí fanoušci by si pochopitelně přáli, aby ten posun by do sedla s názvem evropské poháry. K tomu ale vede hodně těžká cesta. Teď jsou fotbaloví Votroci zatím na startu měsíční letní přípravy.

autoři: Tomáš Borovec , baj
Spustit audio

Související