Herečky Jitka Asterová a její dcera Anna Kameníková jsou Na větvi s Halinou! Skvělá zábava jistá

26. červen 2022

Herečka a moderátorka Jitka Asterová a její dcera herečka a spisovatelka Anna Kameníková jsou hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou. Jde o přenos z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů. 

Čtěte také

Herečka a moderátorka Jitka Asterová se v mládí věnovala gymnastice a také krasobruslení. Chodila do dětské lední revue. Jako absolventka gymnázia šla studovat na Lidovou Konzervatoř, ze které přestoupila na DAMU. Po jejím absolvovaní hostovala v Činoherním klubu v Praze, v Hudebním divadle v Karlíně a v Divadle Ungelt v Praze. Představuje typ dynamické, všestranné herečky s výrazným komediálním talentem.

Zahrála si například v oceňovaných filmech Čas sluhů, Šakalí léta, Vratné lahve, Krvavý román nebo Corpus delicti.

Herečka a spisovatelka Anna Kameníková, rozená Linhartová, je dcerou herečky a moderátorky Jitky Asterové.

Svou první filmobvou šanci dostala ve filmu režiséra Jana Hřebejka Nevinnost, kde po boku Ani Geislerové ztvárnila roli sexuálně zneužité dívky. Tento film se setkal s velkým diváckým ohlasem a právě Anna ve filmu zazářila a za svoji roli byla nominována na Českého lva i Ceny české filmové kritiky 2011.

Čtěte také

Do širšího povědomí českých diváků se dostala v roce 2016 díky úspěšnému seriálu internetové televize Stream.cz s názvem Semestr odehrávajícího se na obrazovkách počítačů páru ve vztahu na dálku.

Namluvila audioknihu Anny Cimy Probudím se na Šibuji, tento výkon byl oceněn cenou Audiokniha roku v kategorii Nejlepší interpretka.

V úspěšné televizní minisérii Božena „alternovala“ spolu s Aňou Geislerovou v roli slavné spisovatelky Boženy Němcové. „Nikdy dřív mi nebyl svěřený takto obšírný a těžký úkol. Jsem za Boženu velmi vděčná,“ řekla o této mimořádné příležitosti Anna Kameníková.

Jan Hájek a Anna Kameníková v minisérii Božena

Anna má také svůj malý sen. Kdyby ji herectví ani scenáristika nevyšly, chtěla by se stát šéfkuchařkou, protože, dle svých slov, vaření miluje.

Od března 2017 se začala na plno věnovat vaření na svém instagramovém profilu a vydala svou první knihu, a to kuchařku nazvanou Řešíš/Hřešíš s koncepcí zdravých a ne tak zdravých receptů.

V červnu 2017 se vdala a přijala příjmení Kameníková po manželovi.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související