Farář Zbigniew Czendlik a herec Marek Vašut jako úžasní hosté pořadu Na větvi s Halinou

11. duben 2022

Hosty pořadu Českého rozhlasu Hradec Králové Na větvi s Halinou jsou tentokrát nevšední farář Zbigniew Czendlik a populární herec Marek Vašut. Jde o přímý přenos z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů.

Čtěte také

Představa tradičního faráře bere v případě Zbigniewa Czendlika trochu za své. Směle se pohybuje mezi politiky, hvězdami šoubyznysu či na golfových hřištích. I jeho pohled na typická dogmata katolické církve patří k těm liberálnějším.

Zbigniew Czendlik o sobě říká, že není takový provokatér a někdy provokuje spíše nechtěně. Nejdůležitější je podle něho chovat se přirozeně, abychom si na nic nehráli.

Sám sebe považuje za infantilního optimistu

Přiznává, že má nejen příznivce, ale i dost odpůrců, a jeho povaha není pro všechny akceptovatelná. Kritičtí jsou vůči němu i kolegové v církvi, i když s otevřenou antipatií se prý nesetkává.

Čtěte také

Podle jeho názoru žijeme ve svobodném světě, ale naše svoboda je iluzorní - jen si myslíme, že jsme svobodní. Naše svoboda je čím dál víc regulovaná. Na prvním místě toho, co jsme dostali od pána Boha, podle něho není láska, ale právě svoboda, ze které láska vyrůstá.

A přiznává, že s pevností vůle je na tom mizerně. „Proto si nedělám žádná zásadní předsevzetí do budoucna, protože jsem ten typ, který podlehne. To je spojené s tím mým celoživotním infantilismem, že se nechám přemluvit. Je to spojené s důvěrou v druhé lidi a vím, že někdy za to platím, protože bych měl být silnější, ale bohužel, slabá vůle je něco, co mě také charakterizuje.“

Marek Vašut

Divadelní a filmový herec a filmový a herní dabér Marek Vašut ukončil roku 1983 DAMU v Praze. Své první role hrál v Národním divadle v Brně v letech 1983 až 1984, od roku 1985 do roku 1992 (s výjimkou let 1990-1991, kdy pobýval jako stipendista Lee Strasberg Theatre Institute v USA) vystupoval v Národním divadle v Praze.

Čtěte také

Po ukončení angažmá v Národním divadle odešel do svobodného povolání, podnikal v oblasti módy, herecky spolupracuje s televizí, zahraničními filmovými produkcemi, pražskými divadly a dabingem, moderuje společenské akce i televizní pořady.

Zahrál si mimo jiné po boku Anthonyho Hopkinse ve filmu Česká spojka nebo v akčním filmu Mission: Impossible.

V roce 2002 vydal sbírku básní pod názvem Humanet, s jeho uměleckými fotografiemi, malířskými a další výtvarnými pracemi je veřejnost seznamována na řadě výstav.

Marek Vašut se také stal v roce 2016 moderátorem obnovené televizní soutěže Chcete být milionářem.

Již jako dítě se objevil v několika filmových snímcích režisérky Věry Šimkové-Plívové, první významnou filmovou roli hrál ve filmu Pěsti ve tmě (1986). V několika hollywoodských filmech byl obsazen do epizodních rolí gangsterů.

Z jeho bohaté televizní filmografie vybíráme titulní roli v divácky úspěšném seriálu Detektiv Martin Tomsa (1994 - 1997) a titulní roli v televizním dramatu Milenec lady Chatterleyové (1998), za kterou získal výroční cenu Filmového a televizního svazu (FITES).

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související