Herečka Tereza Brodská je nejen slavnou dcerou slavných rodičů!

5. červen 2015

V pátek 5. června 2015 byla po 10 hodině hostem Lady Klokočníkové herečka Tereza Brodská.

Tereza Brodská se narodila v hlavním městě Praze v roce 1968 velmi slavným hereckým rodičům, Vlastimilu Brodskému a Janě Brejchové.

Rodiče nechtěli aby se Tereza stala herečkou, a tak ji vodili s sebou do divadla, aby jí hraní znechutili. Ona měla ovšem velký herecký talent. A tak se rozhodla, že herectví vystuduje.

Herečka Tereza Brodská se podepisuje na stěnu Radioklubu v Hradci Králové

Po úspěšném absolvování konzervatoře zamířila Tereza za zkušennostmi do divadel. Mohli jste ji vidět v divadle Na Zábradlí, Vinohradském divadle, nebo v Činoherním klubu.

Ve filmu se poprvé objevila v komedii SLEČNA GOLEM, kterou režíroval Jaroslav Balík. Po té následovaly role v dětstkých filmech KOČIČÍ PRINC či AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ.

V roce 1995 získala za roli Kláry ve filmu MÁ JE POMSTA cenu Českého lva. Méně známé je její ztvárnění mladé ženy ve filmu Evalda Schorma VLASTNĚ SE NIC NESTALO, kde roli její matky vytvořila její skutečná matka Jana Brejchová. Za roli v tomto filmu obdržela druhé filmové ocenění Český lev.

Hostem Lady Klokočníkové je herečka Tereza Brodská

Je známá i tím, že se nevyskytuje moc ve společnosti.

Mohli jste ji vídat v nekonečném televizním seriálu ULICE. A objeví se také v novém televizním seriálu z prostředí módního časopisu. Seriál má název Dokonalý svět. Kromě Terezy Brodské se má v něm objevit např. Jitka Čvančarová a údajně i Daniela Šinkorová.

Tereza má nevlastního bratra Marka. V současné době se věnuje hlavně malířství. Provdaná je za fotografa Herberta Slavíka se kterým má syna Samuela.

Nalaďte se s námi na správné PH, to je motto pátečního Dopoledního vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové. Do pořadu zveme zajímavé osobnosti a kromě setkání s nimi naplňujeme ve tříhodinovém pořadu i motto PéHá - Páteční Hosté. Příjemná Hudba, Porce Humoru, zkrátka PoHoda, která k předvíkendovému času patří.

autor: KLO
Spustit audio