Festival TANEC PRAHA opět roztančí Broumov. V zahradě kláštera vás čeká veselé rodinné odpoledne

21. červen 2020 17:37

V pondělí 22. června 2020 proběhne od 17:00 hodin v zahradě broumovského kláštera veselé rodinné odpoledne s hravým, energií nabitým představením LEGOrytmus česko-francouzského souboru tYhle a umělkyně Marie Gourdain.

LEGOrytmus skrze téma sportu nabízí cesty, jak můžeme přemýšlet o naší společnosti.

Čtěte také

Představení se inspiruje olympiádou, spartakiádou i aerobikem, aby přes pohybový slovník, který všichni známe, zobrazilo zvláštní partu sportovců, kteří se snaží dosahovat svých sportovních cílů.

Inscenace se humornou cestou snaží dojmout diváka, aby se začal ptát, co je výkon, forma, rytmus, povinnost, řád, konvence, poddajnost, a následně svoboda.

„Mám velkou radost, že z dvacítky dosavadních partnerů festivalu TANEC PRAHA v regionech se jich 17 rozhodlo jít do rizika červnové akce s námi! Velmi si váží nabídky kvalitních českých inscenací, kterou pečlivě vybíráme každým rokem, a berou v potaz, že mezinárodní program je letos prakticky nemožný, s výjimkou Slovenska, které tak tak otevřelo hranice. Veškeré nejistoty kolem vládních opatření tak přemohla velká chuť zpřístupnit lidem taneční umění po celé ČR,” říká ředitelka a zakladatelka Tance Praha Yvona Kreuzmannová.

Podrobnosti o festivalu TANEC PRAHA najdete na www.tanecpraha.cz

autor: baj | zdroj: Klášter Broumov - Vzdělávací a kulturní centrum
Spustit audio

Související