Fazolový guláš se zelím
Suroviny: Na 5 porcí: 500 g krůtího masa, cibule, olej, rajský protlak, mouka hladká, fazole 400 g, kysané zelí sterilované 700 g, 2 dcl mléka, česnek, paprika mletá sladká, kmín, majoránka, sůl
Postup přípravy:
Fazole přebereme, omyjeme a uvaříme doměkka. Zelí propláchneme a uvaříme také doměkka.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme, podlijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a dusíme doměkka, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, přidáme mletou papriku, rajský protlak, česnek, zalijeme vývarem z fazolí a provaříme asi 15 minut. Přidáme fazole, zelí, mléko, přivedeme k varu, odstavíme a dochutíme majoránkou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 9. června 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.