Dýně zaplnily Safari Park Dvůr Králové. Týden duchů vyvrcholí sobotním srazem strašidel

2. listopad 2018 10:29

Safari Park Dvůr Králové vstupuje do předposledního měsíce roku společně s dýněmi. Na dýních si především pochutnávají zvířata - pomocí klů a chobotu dýně decentně porcují sloni, šimpanzi hodem o zeď dýně půlí a nejraději z nich konzumují semínka, kousky dýně neodmítnou hyeny a surikaty si nejraději hledají hmyzí potravu v dýňové kouli.

Velkou inspirací jsou dýně ale i pro děti z přírodovědného koužku a jejich vedoucí Ilonu Kratochvílovou. Vypravila se za nimi reportérka Dana Voňková.

Safari Park Dvůr Králové v uplynulých dnech zaplnily stovky rozsvícených dýní. Vydlabali je návštěvníci zahrady v rámci akce Týden duchů, který začal 27. října a skončí v neděli 4. listopadu. Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude sobotní sraz strašidel.

Týden duchů v Safari Parku Dvůr Králové

„Letos jsme připravili přes 4000 dýní, které jsou návštěvníkům k vydlabání zdarma. Dýni však musí nechat v zahradě, umístit ji mohou na libovolné místo. Večer tak areál ožívá stovkami rozsvícených dýňových strašidýlek," říká mluvčí parku Andrea Jiroušová.

Tajemnou atmosféru zahrady navozuje strašidelná výzdoba a také se v ní pohybuje obživlý duch z Afriky, což jsou dva pracovníci zoo v kostýmu s africkou maskou.

Na sobotní podvečer se chystá sraz strašidel

„Děti i dospělí si budou moci otestovat svou odvahu a vydat se na strašidelnou stezku mezi čarodějnice, kostlivce a jiné příšery," dodala Andrea Jiroušová.

Týden duchů v Safari Parku Dvůr Králové

Safari Park Dvůr Králové je v Týdnu duchů otevřen od 9:00 do 18:00 hodin. Návštěvníci se ale mezi strašidly vyrobenými z dýní mohou procházet i déle.

Tak nezapomeňte! Strašidelná stezka je pro vás připravena v sobotu od 16:00 hodin, Týden duchů skončí v Safari Parku Dvůr Králové v neděli 4. listopadu.

autoři: Dana Voňková , baj | zdroj: Safari Park Dvůr Králové
Spustit audio

Související