Drsnější realitu prožitých dramat se snažím vidět jako součást života, ze které se lze poučit

18. leden 2018

V pátek 19. ledna byl Pátečním hostem od 10:00 hodin v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové moderátor Miroslav Vaňura.

Scénárista, režisér a moderátor Miroslav Vaňura je autorem cyklů o práci policie, hasičů a záchranářů a realizoval úspěšný týdeník 112 - V ohrožení života.

V autorské spolupráci s manželkou Danou připravují k převyprávění skutečné detektivní případy a příběhy lidí a jejich zachránců pro různé televizní projekty a preventivní filmy.

Vznikl tak například cyklus filmů Seznam se bezpečně o kriminálním ohrožení na internetu a v České televizi cyklus dokumentů Legendy záchranářství a Legendy kriminalistiky, který má i knižní podobu.

Miroslav Vaňura se narodil v Hradci Králové. Jako absolvent konzervatoře vystudoval hru na klarinet a saxofon. Od roku 1991 se začal objevovat v televizi i rozhlase.

„V prostředí záchranářů, policistů a hasičů se pohybuji už řadu let a dá se říci, že téma záchranářství je mou srdeční záležitostí odjakživa. Drsnější realitu prožitých dramat se snažím vidět jako součást lidského života, ze které se lze poučit a ve výsledku tak mnoha nebezpečím předejít,“ říká scénárista, režisér a moderátor Miroslav Vaňura.

autor: KLO
Spustit audio