Dopravu na silnici I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi omezí od poloviny března stavba objezdu

3. březen 2024 08:04

Na silnici mezi Hradcem Králové a Jičínem bude u Hořic od poloviny března omezená doprava. Silničáři tu začnou stavět objezd a doprava bude řízena kyvadlově. 

Čtěte také

Na možné problémy se budou muset připravit také řidiči jedoucí přes Hořice. Kruhový objezd vznikne na místě současné křižovatky, do níž ústí silnice vedoucí z Hořic. Kvůli uzavření silnice vedoucí ulicí Antonína Rudla z Hořic vedení města předpokládá, že zhoustne doprava, proto budou provoz v centru města na křižovatce u Batalionu řídit semafory.

Kruhový objezd vznikne na místě současné křižovatky, do níž ústí silnice II/300 vedoucí z Hořic. Přes okružní křižovatku budou Hořice napojené na nyní budovanou dálnici D35. Z kruhového objezdu bude výjezd i do hořické místní části Libonice.

Stávající silnice II/300 vedoucí ulicí Antonína Rudla z Hořic k silnici I/35 bude uzavřena. Protože kvůli tomu zhoustne doprava přes Hořice, bude provoz v centru města na křižovatce u Batalionu řízen semafory. S úpravami dopravy a přechodů pro chodce budou muset motoristé a chodci počítat i v ulicích Aloise Jilemnického, Aloise Hlavatého a Havlíčkova.

Čtěte také

„Umístění dopravních semaforů předpokládáme i v dalších etapách stavby dálnice D35 při plánovaných uzavírkách silnic v okolí Hořic,“ uvedl Jaroslav Šedivý z městského odboru dopravy.

Stavbu úseku dálnice D35 mezi Hořicemi na Jičínsku a Sadovou na Hradecku zahájilo Ředitelství silnic a dálnic ČR loni v listopadu. Silnice v délce 10,5 kilometru by měla stát 2,44 miliardy korun bez DPH a auta by po ní měla začít jezdit v roce 2025.

Dálnice D35 má v budoucnosti spojit Liberec, Hradec Králové a Olomouc a má být severní alternativou přetížené dálnice D1 při cestě z Čech na Moravu.

Spustit audio

Související