Do Královéhradeckého kraje dorazil mobilní očkovací tým. Začíná pracovat v Rychnově nad Kněžnou

13. prosinec 2021 09:25

Do Královéhradeckého kraje dnes dorazil mobilní očkovací tým. Zdravotníci budou podávat vakcíny proti onemocnění covid-19 v Rychnově nad Kněžnou. Konkrétnější informace zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

Kde přesně bude v Rychnově nad Kněžnou mobilní očkovací tým fungovat?

Bude to v rychnovském společenském centru, kde budou zdravotníci dnes podávat vakcíny proti koronaviru od 10 do 17 hodin.

Mobilní očkovací tým bude v Rychnově ale i následující dny a to zítra a pak o víkendu 18. a 19. prosince. Zdravotníci budou na místě očkovat vakcínami od společnosti Pfizer nebo Johnson & Johnson.

Jak mobilní očkovaní bude v praxi fungovat a proč tým dorazí zrovna do Rychnova nad Kněžnou?

Mobilní očkování v Rychnově nad Kněžnou

Co se týče toho fungování, tak zájemci o očkování se nemusí předem registrovat a potřebují pouze občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Vakcíny budou mít zdravotníci připraveny na jeden den pro více než tisícovku zájemců.

Co se týče toho, proč se očkuje v Rychnově nad Kněžnou, důvod je ten, že hejtmanství chce ulevit přetíženým nemocnicím, protože o očkování je v kraji stále velký zájem.

Jaký je tedy celkový zájem o očkování? Můžeš shrnout, kolik lidí v kraji má dokončené očkování proti covidu?

Čtěte také

V Královéhradeckém kraji to je více než 332 tisíc lidí a alespoň jednu dávku má v regionu přes 72 procent populace starší 16 let. Nejvíce proočkovanou skupinou v kraji jsou pak lidé nad 65 let, kde se průměrná proočkovanost pohybuje okolo 88 procent.

Jak už bylo řečeno, v kraji je i nadále velký zájem o vakcíny proti covidu, zdravotníci tak v minulém týdnu podali za posledních sedm dnů přes 30 tisíc dávek, týden před tím to bylo o 7 tisíc méně.

Spustit audio

Související