Divadlo Drak, to je radost, starost i komedie. Pro mě a později i pro moje děti

5. červenec 2019

1. ledna 2010 jsem se stala ředitelkou královéhradeckého Divadla Drak. Moje očekávání bylo samozřejmě provázeno přirozenými obavami, zda zvládnu svoji práci tak, jak se ode mne očekává a jak si sama představuji. 

Dvě dámy, dvě divadla, jedno město. Žádná konkurence a společná radost z tvorby a setkávání

Zleva: Eliška Finková, Pavla Kindernayová a Eva Mikulková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Dnes je mou milou povinností přivítat ve studiu dvě dámy, které řídí divadla v krajském městě Hradci Králové. Mými hosty jsou Eva Mikulková, ředitelka Klicperova divadla a Eliška Finková, ředitelka Divadla Drak. 

A pak pocit hluboké úcty a pokory - před všemi mými předchůdci - panem Vítkem, Dvořákem, Josefem Kroftou, Miloslavem Klímou, před paní Janou Dražďákovou, ženou mně velmi blízkou. Před všemi, kteří s Drakem spojili své profesní, a jak už tak u divadla bývá, i osobní životy.

Drak se tak pro mě stal výzvou, jak co nejlépe navázat na bohatou tradici ojedinělé kulturní instituce a jak ji rozvinout a přizpůsobit dnešní době a budoucnosti. Věřím, že jsem se s tím vyrovnala.

Zkušenosti s prací v divadle mám a jsem otevřena všemu novému, co přijde, novým projektům, novým lidem.

Blanka Malá a Eliška Finková ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Mám bezvadné rodinné zázemí, které mi umožňuje se práci věnovat naplno. Potřebuji k tomu pomoc, důvěru, pochopení a někdy možná i trpělivost.

S Eliškou Finkovou, ředitelkou královéhradeckého Divadla Drak, si povídala redaktorka Blanka Malá:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související