Cuketa plněná těstovinami

Suroviny: 300 g malých těstovin, 2 cukety, 1/2 červené papriky, 1 cibule, 200 g kuřecího masa (vařené nebo pečené), lžička provensálského koření, 2 lžičky oleje, 50 g másla, petrželová nať, sůl

Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus a vychladlé je nasekáme na drobné kousky. Cukety důkladně omyjeme a překrojíme na poloviny, které opatrně vydlabeme.
Cibuli oloupeme, jemně nasekáme, maso nakrájíme na nudličky, papriku na malé kostičky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou dužinu z cukety, cibuli, papriku a maso. Osolíme, opepříme, přidáme těstoviny, nasekanou petrželovou nať a vše důkladně promícháme. Remosku nebo zapékací mísu vymažeme olejem, naplněné poloviny cuket do ní vyrovnáme, pokapeme olejem a zapečeme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 21. července 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.