Četba z knihy Leoše Šimánka Havajské ostrovy: Letní a zimní putování za přírodními divy Tichomoří

2. srpen 2020

Český rozhlas Hradec Králové pro vás připravil na prázdniny pětidílnou četbu na pokračování z úžasné knihy cestovatele a dobrodruha Leoše Šimánka s názvem Havajské ostrovy: Letní a zimní putování za přírodními divy Tichomoří. 

Cestovatel Leoš Šimánek na svých cestách již několikrát navštívil Havaj. Tentokrát si však pro toto souostroví udělal hodně času.

Čtěte také

S manželkou, synem a dcerou důkladně procestovali všech šest hlavních ostrovů, a to nejen v létě, nýbrž i v zimě.

S ruksaky na zádech se vydali i do málo známých končin, do míst, kam se běžný turista, trávící na Havaji svých pár týdnů dovolené, těžko dostane.

Šimánkovi byli uchváceni překrásnými zátokami lemovanými kokosovými palmami s blankytně modrou či tyrkysově zelenou vodou, plážemi s pískem všech možných barev - od oslnivě bílého, zlatavě žlutého, cihlově červeného nebo zelenkavého až po černého jako uhel.

Havajské ostrovy - z knihy cestovatele a dobrodruha Leoše Šimánka

Putovali podél pobřeží s příkrými horami porostlými bujnou vegetací, údolími, do kterých padají nesčetné vodopády až k ústím řek a potoků, kde vysoké vlny útočí na pobřežní skaliska.

To vše vás čeká v pětidílné četbě na pokračování k knihy Leoše Šimánka s názvem Havajské ostrovy, kterou pro vás připravil Český rozhlas Hradec Králové.

Rozhodně se máte na co těšit!

autoři: Leoš Šimánek , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.