Cestující v Královéhradeckém kraji čeká přes prázdniny řada výluk na železnici a také v hradecké MHD

30. červen 2021 08:34

O prázdninách se budou muset cestující v Královéhradeckém kraji vypořádat s několika výlukami. Například v červenci bude z Trutnova do Hostinného jezdit náhradní autobusová doprava. Změny ale čekají i hradeckou MHD. Podrobnosti zjišťovala reportérka Michaela Vančurová. 

Co se týče městské hromadné dopravy v Hradci Králové, tak kvůli uzavření části silnice mezi Malšovicemi a Malšovou Lhotou bude od středy 7. července výluka na linkách č. 11 a 17.

Čtěte také

Linka číslo 11 bude končit ve směru od Svinar na přesunuté zastávce Malšova Lhota, konkrétně v ulici Leknínova a linka č. 17 bude ve směru od Malšovic končit na přesunuté zastávce Malšovice - zahrádky a to v ulici Úprkova.

Zároveň je také kvůli stavebním pracím dočasně uzavřena od 21. června konečná zastávka Truhlářská, tato změna potrvá i přes celé prázdniny až do konce srpna.

V průběhu července se začne také opravovat vozovka na městském okruhu v ulici Sokolská, zasáhne i tato oprava nějak do provozu MHD v Hradci?

Ano, tak obě zastávky u fakultní nemocnice se od poloviny července až do konce prázdnin přesunou na most U Soutoku. Jak mi uvedl referent jízdních řádů Dopravního podniku města Hradec Králové Jan Svoboda, obává se, že tam bude docházek k větším zpožděním.

A co výluky na železnici v kraji?

Čtěte také

Výluk na železnicích v regionu je hned několik. Vlaky například nebudou jezdit od 1. do 30. července na trase mezi Trutnovem a Hostinným a pro cestující bude zajištěna náhradní autobusová doprava.

V srpnu pak budou další výluky. Jedna z nich bude například na trati mezi Trutnovem a Kunčicemi nad Labem, ta začne už 31. července a druhá pak na trase Častolovice - Solnice.

A 24. srpna jednodenní výluka čeká na cestující na trati Hradce Králové - Všestary.

Spustit audio

Související