Cestovateli Oldřichu Šlegrovi se změnil život, když skončil na vozíku: Je to jen další úžasná etapa

16. červen 2024

Po nešťastném pádu na schodech skončil cestovatel a fotograf Oldřich Šlegr na invalidním vozíku a dobrodružné výpravy do světa musely jít stranou. Olda je ale i tak optimisticky naladěný a jak sám říká, přijal tento úraz jako další etapu svého života. Jeho neobyčejný příběh natočila ve Dvoře Králové nad Labem redaktorka Lada Klokočníková.

Oldřich Šlegr má svět procestovaný pořádně. Devětkrát Nepál, Tibet a další místa v Asii, Jižní Amerika, Kamčatka nebo Grónsko - máme pokračovat? Hodně zajímavé jsou zážitky muže, který umí i poutavě vyprávět. Někteří možná znají Oldu i jako výtečného fotografa. V roce 2002 získal například zvláštní cenu World Adventure Photo.

Čtěte také

Kvůli nešťastné nehodě je ovšem Oldřich Šlegr už několik let na vozíku. Navzdory handicapu je ale vystudovaný typograf stále aktivní, což jistě dobře poznáte i z našeho velice příjemného rozhovoru, který jsme zaznamenali ve Dvoře Králové nad Labem.

První, co vás při poslechu zaujme bude asi hlas. Přesněji barva, sytost a síla hlasu. A možná budete mít stejný pocit, jako když jste slyšeli inspektora Kojaka nebo komisaře Moulina. Muž s hlasem nesmírně podobným hlasu herce Miroslava Moravce. Oldřicha Šlegra ze Dvora Králové nad Labem si můžete se slavným dabérem klidně splést.

Na pořadu, který pro vás zaznamenala Lada Klokočníková, dále spolupracovali mistr zvuku Tomáš Hroch a dramaturg Jaroslav Pokorný. Celý rozhovor je k poslechu v našem audioarchivu.

(Další díl nového projektu Českého rozhlasu Hradec Králové s názvem: Neobyčejné příběhy obyčejných lidí)

Spustit audio