Centrála ČSOB chce být impulsem pro novou koncepci celé lokality Aldis v Hradci Králové

12. prosinec 2018 09:11

Začátkem prosince začaly stavební práce na klíčovém architektonickém projektu banky ČSOB v regionu východních Čech. V lokalitě Aldis v Hradci Králové během následujících dvou let vyroste vysoce moderní a ekologická kancelářská budova, která pojme více jak 1 000 zaměstnanců banky. Nová regionální centrála ČSOB nabídne také řadu služeb pro obyvatele z blízkého okolí.

Výstavba nové budovy ČSOB odstartovala začátkem prosince a je plánována až do závěru roku 2020. První fázi výstavby zajišťuje společnost Geosan Group, a.s., která vyhrála výběrové řízení na dodavatele spodní stavby budovy.

Lokalita u královéhradeckého kongresového centra Aldis je o krok blíž své nové podobě

Lokalitu u královéhradeckého Aldisu čeká proměna

Lávka přes řeku Labe je jednou z podmínek pro to, aby v místě co nejdřív vyrostla nová administrativní budova banky. V ní najdou novou práci stovky lidí. Výstavba nového centra banky ČSOB v Hradci Králové se totiž o další administrativní krůček přiblížila a spolu s tím je blíž i proměna celé lokality. Lávku přes řeku by mělo město začít stavět už letos. 

Vznikající regionální centrála ČSOB v Hradci Králové, jinak označovaná také zkratkou HHQ, bude pracovištěm pro více jak 1 000 zaměstnanců banky, a to již počátkem roku 2021. Vedle regionálních služeb se bude jednat především o call centrum a zpracovatelské centrum, tedy významné bankovní útvary s celorepublikovou působností.

„Vznikající hradeckou centrálu banky bude, stejně jako naše další nové budovy, charakterizovat respekt k ekologickým principům a soulad s okolním prostředím. Objekt banky bude jako poslední ukončovat řadu velkých budov na Eliščině nábřeží a věříme, že bude zároveň impulsem pro vznik zajímavého lokálního centra na Aldisu,“ popisuje Ivo Koukol, vedoucí projektů výstavby nových budov ČSOB.

Vizualizace projektu výstavby regionální centrály ČSOB v Hradci Králové

Součástí budovy bude regionální bankovní pobočka, kavárna sloužící nejen pracovníkům banky, ale také veřejnosti, a další pronajímatelné prostory pro drobné obchody a služby v parteru, jež napomohou oživení lokality. U vjezdové rampy do domu pak banka plánuje instalovat drive-in vkladový a výběrový bankomat, který bude obsluhován klienty přímo z okénka vozidla.

„Z hlediska ekologie a technologií bude budova zajímavá především svým hospodařením s tepelnou energií. K vytápění a chlazení objektu budou sloužit tepelná čerpadla, která budou využívat jako zdroj energie 108 energetických vrtů v podloží objektu. Tyto systémy spolu s vysoce kvalitním pláštěm budovy a důslednou rekuperací tepla z vnitřních zdrojů umožní dosáhnout mimořádně úsporného provozu,“ vysvětluje Ivo Koukol.

Vizualizace projektu výstavby regionální centrály ČSOB v Hradci Králové

Moderní technologie se pak promítnou také do denního chodu na centrále. Příkladem budou biometrické systémy pro kontrolu vstupů či plynulé řízení osvětlení podle přítomnosti pracovníků a intenzity denního světla.

Moderní kancelářské prostory doplní také vlastní jídelna, zázemí se speciálním parkovištěm pro kola a šatnami, pobytové střešní zahrady, sloužící zároveň k retenci dešťových vod a zlepšování mikroklimatu, a další.

V rámci výstavby banka také spolupracuje s městem Hradec Králové na vytvoření koncepce veřejného prostranství celé lokality Aldis.

autor: baj | zdroje: Československá obchodní banka , a.s.
Spustit audio

Související