Aldis chce v Hradci Králové postavit kongresový hotel

24. září 2010

Společnost Aldis, která v Hradci Králové vlastní stejnojmenné kongresové centrum, hodlá v krajském městě postavit kongresový hotel s kapacitou asi 100 pokojů. Hotel za přibližně 100 milionů korun má vzniknout přestavbou nedokončeného objektu někdejší krajské odborové rady. ČTK to řekl ředitel společnosti Aldis Tomáš Faltus. Budova odborů leží v těsném sousedství kongresového centra a patří Aldisu. Pro svou zchátralost je ostudou města. "Letos chceme začít s přípravou stavby. Pokud by vše šlo hladce, stavět by se mohlo začít v příštím roce," řekl Faltus. Šestipodlažní hotel by podle něj vyrostl na půdorysu nynějšího objektu, který je nyní prázdný.

O nedostatek klientely hotelu ve spojení s kongresovým centrem nemá Faltus obavy. "Hotel bude v klidné prostředí ve středu města. V jeho těsném sousedství je i plavecký bazén a akvapark," řekl Faltus. Největším hradeckým hotelem je s asi 350 lůžky hotel Amber Černigov, který stojí naproti hlavnímu vlakovému nádraží.
V Aldisu, jehož roční tržby činí přes 40 milionů korun, se konají výstavy, kongresy, módní přehlídky, koncerty. Jednou z největších akcí je celostátní konference Internet ve státní správě a samosprávě. Vlastníky Aldisu jsou odborové svazy a město Hradec Králové.
V okolí Aldisu město připravilo nákladem asi 100 milionů korun rozvojovou zónu, v níž například operátor T-Mobile postavil velké zákaznické centrum.

Logo
Spustit audio