Část fanoušků se může vrátit na fotbalové zápasy. Za jakých podmínek budou moci diváci fandit?

30. duben 2021 08:44

Po více než půl roce se alespoň část fanoušků vrací na fotbalové stadiony. Ligová fotbalová asociace se totiž dohodla s ministerstvem zdravotnictví na částečném návratu diváků. Fandit tak kromě dlouhodobých partnerů budou i permanentkáři. 

Čtěte také

Na dnešní zápas hradeckých Votroků s Blanskem se tak chystá i jeden z dlouholetých fanoušků.

„Už 15 let chodím pod lízátka, když to tak řeknu," usmívá se Radek Feix, který se po dlouhé pauze už nemůže utkání dočkat.
„Jediné, co to může ovlivnit, tak je počasí. Ale i kdyby měly být hromy a blesky, tak bych to přežil, protože ten půst už byl docela dlouhý. Jen si nejsem jistý, jestli v respirátoru a s rozestupy se bude aktivně fandit. Ale je to posun a doufám, že se to bude jen zlepšovat. "

Na stadion se společně s Radkem Feixem podívá jen omezený počet fanoušků.

„Můžeme naplnit deset procent kapacity stadionu, s tím, že se do toho počítají všichni lidé, kteří na stadionu budou," dodává mluvčí FC Hradec Králové Michal Petrák.

V případě hradeckého stadionu je to asi 450 lidí, ze kterých bude moci být více než 300 diváků.
„Otevíráme pro permanentkáře, kteří si budou muset nechat u vchodu změřit teplotu, musí vyplnit screeningový formulář a musí předložit buď potvrzení o absolvovaném PCR testu na covid, který není starší než 48 hodin, nebo o absolvovaném antigenním testu, který také není starší než 48 hodin, samozřejmě v obou případech s negativním výsledkem."

Čtěte také

Diváci mohou také předložit lékařskou zprávu o tom, že prodělali covid a jsou v ochranné 90 denní lhůtě. Poslední možností je, že fanoušek ukáže certifikát ministerstva zdravotnictví o dokončeném očkování proti koronaviru s tím, že od aplikace poslední dávky uplynulo 14 dnů.

Zároveň budou lidé na tribunách s výjimkou členů jedné domácnosti sedět v rozestupech, a to konkrétně ob jednu řadu a ob jednu sedačku.
„A musí mít po celou dobu pobytu na stadionu nasazený respirátor třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu."

Dnešní zápas s Blanskem začíná v 17:00 hodin a Votroci si vítězstvím mohou udržet slušný náskok na prvním místě druholigové tabulky.

Spustit audio

Související