Březen je opět měsícem knihy

22. září 2010

Letošní březen je pro knihovníky a jejich čtenáře malým svátkem, stal se opět měsícem knihy. Po řadu let byl březen oslavován jako měsíc internetu, nyní ale byly vyslyšeny hlasy knihovníků, knihkupců, spisovatelů a všech milovníků knih a březen se vrátil ke staré osvědčené tradici. Knihovna města Hradce Králové připravila v rámci března - měsíce knihy řadu zajímavých aktivit. Například na první březnový týden od 2. do 7. března 2009 je vyhlášena čtenářská amnestie. V těchto dnech mohou "hříšníci" vrátit bez placení sankčních poplatků ve všech odděleních a pobočkách knihovny dlužné dokumenty. Děti do 15 let mohou v průběhu celého měsíce března využít možnosti bezplatné registrace a přihlásit se do knihovny bez uhrazení ročního registračního poplatku.

Pro návštěvníky kulturních pořadů je připravena řada zajímavých akcí, jako například autorské čtení z humoristické knihy Hezký víkend! spisovatele Johna Davise, Američana žijícího v Čechách, dále třeba koncert zpěváka a spisovatele Jaroslava Hutky a mnoho dalších pořadů a aktivit, o kterých se více dozvíte na www.knihovnahk.cz
Pobočka na Slezském Předměstí v Gagarinově ulici (areál Severka) v Hradci Králové projde kompletní adaptací oddělení pro dospělé. Půjčovna bude vybavena novým mobiliářem, což umožní výrazně rozšířit volný výběr knih, vytvořit prostor pro čítárnu a dopřát více soukromí a pohodlí uživatelům veřejného internetu. Celá pobočka bude z toho důvodu v období od 2. do 20. března uzavřena. Čtenáři si však mohou v průběhu února vypůjčit libovolné množství knížek, aby v březnu nezůstali bez četby. Ani o čtenářskou amnestii návštěvníci této pobočky nepřijdou, je pouze přesunuta na týden od 23. do 27. března.

Spustit audio