Bramborový závin s uzeným masem 21.8.2010 (Viktor Faktor: Tradiční česká kuchyně - Vydavatelství Práh 2009)

Suroviny: 800 g brambor, 1 vejce, 200 g hrubé mouky, sůl
Nádivka: 200 g uzeného masa z plece, 40 g cibule, 15 g sádla, 80 g strouhanky, 1 vejce, trocha vývaru
Na pomaštění: 50 g másla, 30 g strouhanky
Postup: Vařené oloupané brambory rozšťoucháme, propracujeme s vejcem, solí a moukou na bramborové těsto.
Pak si připravíme nádivku: na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, přidáme uvařenou na kostky nakrájenou uzenou plec, trochu podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme strouhanku a vejce a zamícháme.
Bramborové těsto rozválíme na plát, naplníme nádivkou a zavineme jako jiný závin. Vaříme v ubrousku ve slané vodě. Uvařený závin krájíme na porce a sypeme strouhankou osmaženou na másle.
Příloha: zeleninový salát

Vaříme s Habadějem v sobotu 21.8.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ