Blanka Malá: Láska ve špičce italské boty aneb V každém věku v sobě můžete najít sílu milovat

29. květen 2023

Druhým domovem bývalé moderátorky Českého rozhlasu Hradec Králové Blanky Malé se stala Itálie. V rozhlasové kavárně District V. v Havlíčkově ulici v Hradci Králové se konal křest její knihy s všeříkajícím názvem Láska ve špičce italské boty.

Když je vám třiapadesát, jste sice úspěšná, rozhlasová moderátorka, ale v osobním životě za sebou máte dva rozvody a ani ve třetím manželství nejste šťastná, k dalším životním změnám už příliš odvahy nemáte. Přesto se hlavní hrdinka příběhu knihy Láska ve špičce italské boty jednoho rána probudí, najde v sobě sílu vzdát se pohodlného postu manželky, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie.

Netuší, že jedno přání, které zcela nevinně napsala v kostelíku v Tropea se začne den po dni, stejně tak jako její osud, pomalu naplňovat.

Blanka potkává o sedmnáct let mladšího Agostina, díky kterému objevuje chuť, krásu i divokost Kalábrie a její nejkrásnější části, Pobřeží Bohů. Není to ale jen pubertální dcera Anna, která hlavní hrdince zasazuje nečekané rány, je to i covid, který situaci začíná pěkně komplikovat. Jak asi dopadne věkově nesourodý vztah na dálku?

Uvěří Blanka svému srdci nebo podlehne společenskému diktátu, který praví, že v 53 letech nesmí milovat 36letého muže, protože to není normální?

Nechte se vtáhnout do příběhu, který se odehrává na Capo Vaticano, pásu Tyrhénského pobřeží s mohutnými granitovými výběžky, mezi kterými se ukrývají panenské pláže s bílým pískem a křišťálovým mořem.

Blanka Malá: Láska ve špičce italské boty

Blanka Malá, narozena 18. 2. 1965 v Jičíně, je matkou tří dětí a babička dvou vnuček, jedné člověčí a jedné psí. Vodnářka, která svůj profesní život zasvětila rozhlasovému mikrofonu, jak v soukromých rádiích, tak i v Českém rozhlase Hradec Králové. Žije střídavě v Hradci Králové a na jihu Itálie. Nemá ráda blátivou zimu, dršťkovou polévku a povrchní lidi. Má ráda slunce, moře, bonbony Mon Cheri a Itálii ve všech jejích podobách.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Blankou Malou o životě v Itálii a její nové knize si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související