Zpěvák Richard Tesařík a herečka Jitka Čvančarová jsou Na větvi s Halinou

14. březen 2016

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou" v pondělí 14. března 2016 v přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) v Lázních Bělohrad od 18 hodin. Hostem pořadu budou Richard Tesařík, zpěvák ve skupině Yo Yo Band a také herečka Jitka Čvančarová. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Richard je také testařskou duší celého Yo Yo Bandu. Díky němu vznikly takové hity jako Kladno, Rybitví, Jó já jsem srab, Jedem do Afriky či Gejza.

Skupinu YoYo band zakládají Richard a Vladimír Tesaříkovi v roce 1975 jako vokální kvarteto orientující se na černošský spirituál, soul a gospel. Dalšími členy jsou Ondřej Hejma a Julius Novotný - Kuzma. Premiéra je na jazzových dnech ve Slaném v hotelu Grand. V tomto seskupení vystupuje pět let, kvarteto posléze spolupracuje s jazzovým Pražským výběrem a Combem FH Dana Fikejze.

Kdyby se neživil hudbou, chtěl by prý trénovat sportovce. V mládí se věnoval atletice, dnes rodinnou štafetu převzali oba synové. Štěpán přivezl domů titul Mistra Evropy a řadu dalších ocenění.

Jitka Čvančarová

Herečka Jitka Čvančarová má ráda malá divadla, úzký kontakt s publikem a nesnáší castingy. Nerada je totiž za cvičenou opičku. Přesto jde z role do role. A protože prý kdysi dostala drezůru dostihového koně byla už jako mladá herečka nominovaná na Thálii. A styděla se za to.

Jitka Čvančarová má práce víc než dost. I když na castingy prakticky nechodí. „ Prožívám je špatně,“ říká. „Souvisí to s hrdostí. Mě přijde hrozně potupné, když člověk musí prodat sám sebe. Připadám si jako opička, která ukáže, že umí žonglovat.“

Jitka Čvančarová

Divadlo je podle ní kolektivní záležitost. „Je to Jágrtým a to je dobré přirovnání, protože on je pro mě ztělesněním čestné hry.“ Divadelní tým v Ungeltu jí moc vyhovuje. „Je to osobnostní divadlo a já mám ráda diváka na dosah. Když máte výborné kolegy, tak hra může ještě vylítnout.“

Jitka Čvančarová je také velvyslankyní UNICEF. Souvisí to prý s velkým sociálním cítěním, které má z rodiny. „S UNICEF jsem jela do Mali, kde jsem poznala jejich práci. Tam vidíte, že má smysl. Vidíte, že můžete zachránit životy.“

Kromě toho se angažuje v občanském sdružení Debra, která se věnuje pacientům s nemocí motýlích křídel. „Snažím se dělat, co je v mých silách. Věřím, že člověk, který svítí a jde inspirativní cestou, může rozsvítit a inspirovat ostatní.“

Halina Pawlowská

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská milé hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad. Vstupenky budou k dispozici na místě.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.