Zkuste si doma udělat kávovou zmrzlinu z mascarpone. Pozor, je nebezpečně návyková!

Ono v podstatě všechno, co má přiměřeně krémovou konzistenci, v mrazáku zmrzne a lze to vydávat za zmrzlinu. Ale kávová zmrzlina z mascarpone. Ta vás chytne a nepustí. Je skvělá. Řekněme, že je to vyloženě dámská záležitost. Ale i pánové si určitě pochutnají.

Takové chvilky s domácí zmrzlinou, vyrobenou s láskou a ze samých kvalitních surovin, to je lepší než dojímání se u romantického filmu.

Mascarpone s ní dělá divy
Je tak jemná a delikátní! Ale musíte tam dát vejce - ta v pravé zmrzlině chybět nesm.

Pak to chce silné espresso a ráj je rázem na zemi.

Zmrzliny prostě k létu patří, a když v této verzi uberete na síle kávy a přidáte více vanilky, to bezpečně zafunguje i u dětí.

Tak si napište:
Suroviny:
3 vejce
120 g třtinového cukru
500 g mascarpone
1 vanilkový lusk
1 dvojité espresso

Zmrzlina

Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme v míse mixérem nastaveným na vysokou rychlost do pěny. Přidáme mascarpone, semínka z vanilky, kávu a vše už ručně metlou promícháme do hladka. Poté nalijeme do formy, ve které budeme zmrzlinu mrazit. Po 6-8 hodinách je zmrzlina připravená k podávání. Nejlépe zmrzlinářskou lžící. Pozor, je nebezpečně návyková.

Je tak jemná a delikátní! A pravá vejce se do kvalitní zmrzliny prostě musí dát. Završí ji samozřejmě silné espresso.

Dobrou chuť!

A nezapomneňte. Od 29. srpna pro vás chystáme Zmrzlinový týden. Máte se na co těšit!

Zmrzlina. To je pochoutka (ilustrační foto)
autor: jou

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.