Zapékané těstoviny s krůtím masem 31.5.2008

Suroviny:
250 g těstovin, 200 - 250 g hlívy ústřičné (mohou být i žampiony), 250 g krůtích prsou, 150 g mraženého hrášku, 1 červená paprika, 3 lžíce oleje, pepř, 125 g zakysané smetany, svazek petrželky, 125 g strouhaného sýra (nejlépe ementál), sůl

Postup:
Nejprve si uvaříme těstoviny, které slijeme a necháme důkladně okapat. Hlívu opláchneme, pokrájíme a dáme na cibulku a na máslo, podusit. Pokud připravujete žampióny - tak je jen očistěte a pokrájejte na plátky.
Papriku nakrájejte na kostičky.
Pak hrášek přidejte k těstovinám a dobře promíchejte.
Krůtí prsa omyjte, osušte, nakrájejte na kostky a zprudka opečte na horkém oleji. Přidejte sůl a pepř. Plamen zmírněte a přidejte papriku a houby. A asi čtyři minutky duste.
Maso se zeleninou smíchejte s těstovinami. Tuto směs pak dejte do vymazané zapékací mísy.
Nasekanou petrželku a ementál dáme do zakysané smetany a tu pak vmícháme do těstovin. Nakonec ještě podle chuti osolíme, opepříme a zapečeme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 31.5.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ