Zapečené brambory s bazalkou 6/6/2009

Suroviny:
600 g brambor
8 rajčat
sůl
pepř
3 stroužky česneku
1 lžíce sekané bazalky
100 g strouhaného sýra
máslo
olej
petrželka

Postup:
Zapékací misku vytřeme máslem a oloupané brambory a rajčata nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, rajčat, osolíme, opepříme, posypeme česnekem, bazalkou a sýrem. Poslední vrstvu musí tvořit brambory. Brambory pokapeme olejem nebo rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou a dáme upéct.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.