Základ na rajskou omáčku 18/9/2004

Suroviny:
5 kg rajčat
30 dkg krystalového cukru
10 dkg soli
bobkový list
pepř
nové koření
celá skořice
asi 1/4 l octa

Postup:
Všechny suroviny smícháme a rajčata necháme rozvařit. Rozvařená rajčata rozmačkáme, rozmixujeme, propasírujeme a přivedeme k bodu varu. Teplé plníme do větších sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru, přikryjeme dekou a necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.