Začínají opravy náchodské nemocnice. Lidé musí počítat s omezením při průchodu areálem

14. duben 2018 09:50

Dlouhodobě plánovaná rekonstrukce nemocnice v Náchodě začíná. Kromě omezení průchodu areálem nemocnice se také sníží počet parkovacích míst. Náhradní parkování bude postupně zřízeno v jednosměrných ulicích, které ústí do Nemocniční ulice.

Podrobnosti přidává mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Magdaléna Doležalová: Přístup do pavilonu E je pro imobilní pacienty řešen prozatímním vjezdem z ulice Nemocniční. Vjezd bude kontrolován hlídací službou. Zhruba do měsíce pak bude z ulice Nemocniční zprovozněn zcela nový vstup do pavilonu E a D.“

První etapa modernizace Oblastní nemocnice Náchod bude stát 1,344 miliardy korun.

Čtěte takéCo teď čeká areál náchodské nemocnice?

V první fázi proběhne zpracování přesného harmonogramu prací, ze kterého vyplynou hlavní termíny jednotlivých stavebních činností. Začne se přizpůsobením areálu nemocnice s ohledem na bezpečnost a provoz, vymezením nových přístupových cest a výstavbou zázemí pro dělníky. Zahájení hlavních výkopových prací se odhaduje nejpozději do tří měsíců od zahájení stavby,“ informoval krajský radní pro oblast investic Václav Řehoř.

Stavební práce budou probíhat za plného provozu nemocnice. Pro samotnou nemocnici budou znamenat jistá omezení. Dojde k rozdělení dolního areálu nemocnice - úplně oddělena bude rehabilitace, ke které bude zajištěn vstup z ulice Nemocniční.

Vizualizace Oblastní nemocnice Náchod po modernizaci

Zatímco do ambulantního pavilonu bude přístup beze změn, do pavilonů D a E bude vstup z ulice Nemocniční. Dojde také k výraznému omezení vjezdů do areálu nemocnice - již nebude možné využívat pro parkování žádnou ze stávajících parkovacích ploch v areálu. Pro parkování zůstane zachováno parkoviště vedle ambulantního pavilonu a parkoviště s vjezdem z ulice Bartoňovy. Bez omezení pak lze využívat parkoviště určená pro držitele průkazu ZTP.

Základem modernizace je výstavba dvou nových nemocničních objektů J a K, které jsou na sebe napojeny jak v nadzemní části, tak v podzemí. Dále vznikne objekt O, kde budou uloženy zdroje medicinálních plynů, bude vystavěn nadzemní koridor mezi budovami A a K. Zároveň se mimo jiné počítá s vybudováním chodníků a přístupových komunikací.

Vizualizace Oblastní nemocnice Náchod po modernizaci
autor: baj
Spustit audio

Související