Žáci základní školy v Českém Meziříčí dostali za vysvědčení nové moderní sportovní hřiště

27. červen 2018 09:36

Žáci základní školy v Českém Meziříčí dostali předčasný dárek za vysvědčení. Původní asfaltové hřiště na školním dvoře totiž nahradilo moderní víceúčelové sportoviště, kde žáci najdou zázemí nejen pro atletiku, ale také kolektivní sporty. Hřiště budou moci využívat i různé sportovní oddíly, které v Českém Meziříčí fungují.

Při výstavbě nového multifunkčního hřiště, která trvala zhruba sedm měsíců, se v Českém Mezříčí museli vypořádat s jedním velkým problémem. Přes stavávající školní pozemek je totiž natažené vedení vysokého napětí.

„Když jsme udělali projekt tak ČEZ řekl, že takto to postavit nemůžeme. Když jsem řekl, že chci přeložit to vysoké napětí, tak řekli: ano pane starosto, ale zaplatíte si to vy a bude to stát 1 milon 200 tisíc korun. Tak to se mi nelíbilo. Tak jsme raději vedle koupili kousek pozemku za milion korun a postavili jsme to tady," říká starosta Českého Meziříčí Milan Žďárek zvolený za Starosty a nezávislé.

Žáci budou mít nově k dispozici hřiště na nejrůznější kolektivní sporty, atletické doskočiště a také ovál pro běžecké disciplíny.

Nové moderní sportovní hřiště v Českém Meziříčí

„Pokud jsme pořádali závody, běhalo se po asfaltu před školou, přes pozemek zahrady za školou a zase zpátky na silnici před školou. Měli jsme tady hřiště, které mělo jen dvě fotbalové branky, bez žádných mantinelů a sítí. Neustále se někam chodilo pro balon," vysvětluje ředitel tamní základní školy Petr Hrnčíř s jakými nástrahami se dosud museli při hodinách tělocviku potýkat.

Hřiště nebude sloužit jen žákům základní školy, ale také dalším sportovním oddílům v obci.

Nové moderní sportovní hřiště v Českém Meziříčí

„Udělali jsme tady i osvětlení, aby se dalo sportovat i večer. Takže je to pro organizované sportovní kluby. Neříkám, že musí být všichni registrovaní, ale ti co si u nás pronajímají už dnes tělocvičnu. Nebude to volně přístupné veřejnosti. Protože se bojím nějakého vandalismu, aby nám to někdo neponičil," říká starosta Milan Žďárek.

Za multifunkční hřiště zaplatil obecní úřad zhruba 6 milionů a 400 tisíc korun a 90 procent částky se podařilo pokrýt z dotací Ministerstva pro místní rozvoj a od sponzorů.

Spustit audio

Související