Vztahy jsou pro chod divadla zásadní. Tvrdí ředitelka hradeckého Klicperova divadla Eva Mikulková

15. leden 2016

Dopoledne 15. ledna 2016 se s vámi v naší Radiokavárně od 10:00 podělila o svá splněná i nesplněná přání Ing. Eva Mikulková - ředitelka Klicperova divadla Hradec Králové. Hovořilo se také o tom, co tuto královéhradeckou divadelní scénu čeká v novém roce 2016.

Klicperovo divadlo bylo otevřeno v roce 1885, profesionální soubor zahájil činnost v roce 1949. Největších úspěchů dosáhl až po převratu v roce 1989.

Od této doby se celý areál Klicperova divadla na starém městě proměnil k nepoznání, jeho deset historických domů včetně hlavní divadelní budovy prošlo zásadní rekonstrukcí, která s narůstající uměleckou úrovní způsobila, že se Klicperovo divadlo, od roku 2007 obecně prospěšná společnost, stalo přirozeným kulturním centrem Hradce Králové - metropole severovýchodních Čech.

Bylo také čtyřikrát jmenováno Divadlem roku České republiky, a to na základě prestižní ankety Nadace Alfreda Radoka.

Klicperovo divadlo o.p.s. je každoročně hlavním pořadatelem festivalů Divadlo evropských regionů a Čekání na Václava.

Působí v Hradci Králové na čtyřech scénách - hlavní 400 míst, Studio Beseda 130 míst, komorní scéna V podkroví 50 míst a letní scéna 300 míst.

Ředitelka hradeckého Klicperova divadla Eva Mikulková byla hostem Českého rozhlasu Hradec Králové

V Klicperově divadle najdete také 20 let existující Galerii U Klicperů, která pro každou divadelní sezonu připravuje sérii výstav malířů, grafiků i sochařů.

Ve foyeru hlavní scény nemůžete minout Boutique - divadelní prodejnu, kde na vás čekají divadelní periodika, zajímavé knihy o divadle a jeho tvůrcích, stejně tak o našem městě Hradci Králové, zakoupit si můžete programy ke všem aktuálně uváděným inscenacím. Objevíte zde také další zajímavé dárkové předměty.

Ředitelka hradeckého Klicperova divadla Eva Mikulková byla hostem Českého rozhlasu Hradec Králové

V areálu hlavní scény najdete rovněž Divadelní klub a restaurace Satchmo s inspirativním prostředím.

Hlavní scéna Klicperova divadla je po rekonstrukci plně bezbariérová a pro sluchově postižené je instalována indukční smyčka.

Klicperovo divadlo je obecně prospěšnou společností, jejímiž zakladately jsou Statutární město Hradec Králové a Královéhradecký kraj.

autor: KLO
Spustit audio