Výstavu historických fotografií přichystal největší volejbalový turnaj u nás s tradicí od roku 1954

31. červenec 2019

Součástí již 66. ročníku Volejbalové Dřevěnice na Jičínsku bude i výstava vytvořená ze snímků z historie do současnosti věhlasného turnaje. Přímo u kurtů ji ještě v prázdném sportovním areálu připravuje Helena Bláhová z TJ Sokol Dřevěnice. 

66. Volejbalová Dřevěnice už klepe na dveře a to velmi důrazně. První dva srpnové víkendy se deset kurtů (a k tomu dva v Radimi) promění na volejbalová bojiště, ovšem jen v tom dobrém slova smyslu.

V klubovně se sešlo na padesát pořadatelů, kteří si „rozdali karty", aby bylo zřejmé, kdo a co zařídí. Ono je to rok od roku téměř stejné ale opakování je přece jen matka moudrosti.

Součástí 66. ročníku Volejbalové Dřevěnice bude i výstava vytvořená ze snímků z historie do současnosti věhlasného turnaje

Musí fungovat kurty včetně kropení. Kiosek musí být také funkční, musí být co prodávat a také personálu je třeba. Pro tolik hráčů je nutno zajistit přiměřené hygienické podmínky ale i parkoviště a prostor pro kempování.

Areál má také nové tribuny i lavičky

Vedení turnaje přemýšlí, jak vymyslet soutěže tak, aby si všichni dobře zahráli a odjížděli utahaní ale spokojení! Samozřejmostí jsou i večerní tanečky při živé hudbě přímo ve dřevěnickém areálu - tančí se oba pátky i soboty od 20:00 hodin.

Součástí 66. ročníku Volejbalové Dřevěnice bude i výstava vytvořená ze snímků z historie do současnosti věhlasného turnaje

Volejbalová Dřevěnice je letos součástí Letní volejbalové ligy (dalšími turnaji jsou severomoravské Hodslavice, západočeský Svrčovec, jihomoravské Vranovské léto a na závěr prázdnin ještě Loučení s létem v Českých Budějovicích). Tyto podniky si vzájemně pomáhají - propagací, kontakty na týmy, sponzory i společnou soutěží pro týmy krajských soutěží mužů i žen.

Letošní klání 66. ročníku Volejbalové Dřevěnice se na antuce konají o víkendech od 3. do 4. srpna (mj. extraliga a veteráni) a od 10. do 11. srpna (volná soutěž a mixy).

Ve Dřevěnici bude tradičně natáčet i Česká televize, podrobně zachytí finálový zápas elitní třídy (neděle 4.8. ve 14:30 hodin).

Přijeďte a uvidíte, že Volejbalová Dřevěnice stojí za to!

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.