Výborný plněný perník (od včelaře Evžena Báchora)
Suroviny: 300 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 1/2 prášku do pečiva, lžička mleté skořice, po 1/2 lžičce mletého hřebíčku a fenyklu, nastrouhaná citronová kůra
Nádivka: smícháme 6 lžic povidel, hrubě nakrájené fíky nebo sušené švestky, hrubě nakrájené ořechy
Postup:
ze surovin zaděláme na vále tužší těsto, které dobře propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každé části rozválíme pruh asi 12 cm široký, doprostřed vložíme nádivku a těsto přeložíme. Upečeme v prudší troubě a ještě teplé krájíme na šikmé proužky. Dobře uskladněný perník vydrží dlouho.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.