Vídeňské filé 6/5/2006

Suroviny:
filé z aljašské tresky
sůl
pepř
drcený kmín
hladká mouka
šlehačka
kečup
olej

Postup:
Filé osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, obalíme v hladké mouce a necháme do druhého dne odležet v chladu. Druhý den filé znovu obalíme v mouce a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené filé vyndáme na nahřátý talíř. Do výpeku přidáme šlehačku a kečup, rozmícháme a krátce provaříme. Filé podáváme přelité omáčkou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.