Věří, že zákazníci přijdou. Znovu se otevírají papírnictví a prodejny s dětským oblečením a obuví

19. leden 2021

Dnes se po několika týdnech můžou znovu otevřít některé obchody. Konkrétně papírnictví a prodejny s dětským oblečením. O částečném zmírnění protikoronavirových opatření definitivně rozhodla vláda v pondělí odpoledne. I když měli prodejci na přípravu necelý den, většina vše zvládla a na zákazníky se těší.

„Blani, nejdříve začneme samozřejmě otíráním regálů a všeho. Přijedu dřív a vytřu tady."
Majitelka obchodu s dětským oblečením v Hradci Králové Zdeňka Hanušová se domlouvá se svojí zaměstnankyní.

Čtěte také

Mezi regály a věšáky s mikinami a bundami říká, že i když teď zboží prodává aspoň online, klasickému provozu se to nevyrovná.
„Rádi bychom prodávali, protože musím říct, že je od začátku roku spousta dotazů na dětské rukavičky, kalhoty a nepromokavé bundičky."

Před obchodem bylo právě vidět maminku s kočárkem, která nahlížela do výlohy. A povzdechla si, že nemůže ještě vstoupit dovnitř.
„Ano, takových je hodně. Zákazníci nám volají a nikdy se nám nestávalo, že by byla taková poptávka. Protože lidé teď hodně jezdí na hory. A děti ze všeho vyrůstají. Přeci jen, maminky tady v Hradci Králové jsou už zvyklé na náš obchůdek. Tak doufám, že se sem zase rády vrátí."

Čtěte také

Na cestě z této prodejny, ležící na pěší zóně, směrem k historickému centru Hradce Králové, narazíte po několika stech metrech na papírnictví. Běžně do něj zavítá až 300 lidí denně. Teď nás v něm vítá osamělá vedoucí prodejny Vlasta Lenfeldová.
„Bude poptávka. Věříme, že zákazníci přijdou. Také denně volá pět až deset lidí, že potřebují psací potřeby, sešity do školy nebo v kancelářích začalo nové čtvrtletí roku a potřebují nové doklady."

Ve znovu otevřených obchodech i nadále platí přísná hygienická pravidla jako například dodržování rozestupů nebo povinnost nosit nasazené roušky.

Zdeňka Hanušová ve svém obchůdku s oblečením pro děti
autoři: Ondřej Vaňura , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.