Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce 28.2.2004

Suroviny:
1 kg vepřového masa z kýty /nakrájeného na malé kostky/, 4 vejce, 100 g Solamylu, 100 g hladké mouky, 16 lžic oleje, 4 až 6 lžic rajského protlaku, 80 g moučkového cukru, 2 lžíce octa 8%, 1 lžička soli, 2 až 3 dl slepičího vývaru /může být z kostky/, šálek vody.

Postup:
Vejce našleháme, přidáme dvě třetiny Solamylu a s vodou vypracujeme řidší těsto. Maso promícháme s těstem, tak aby se všechno maso obalilo.
Větší část oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm maso obalené těstem dozlatova /asi 4 minuty/.
Osmahnuté kostky masa vyjmeme a necháme okapat olej. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, oheň zmírníme, přidáme protlak a mícháme a si 2 minuty. Potom přidáme cukr, ocet, sůl, vývar, zbytek Solamylu a promícháme. Do vzniklé vroucí omáčky přidáme maso a opékáme, aby se rovnoměrně spojilo s omáčkou. Podáváme s rýží.

Vaříme s Habadějem v sobotu 28.2.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.