Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce 28.2.2004

Suroviny:
1 kg vepřového masa z kýty /nakrájeného na malé kostky/, 4 vejce, 100 g Solamylu, 100 g hladké mouky, 16 lžic oleje, 4 až 6 lžic rajského protlaku, 80 g moučkového cukru, 2 lžíce octa 8%, 1 lžička soli, 2 až 3 dl slepičího vývaru /může být z kostky/, šálek vody.

Postup:
Vejce našleháme, přidáme dvě třetiny Solamylu a s vodou vypracujeme řidší těsto. Maso promícháme s těstem, tak aby se všechno maso obalilo.
Větší část oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm maso obalené těstem dozlatova /asi 4 minuty/.
Osmahnuté kostky masa vyjmeme a necháme okapat olej. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, oheň zmírníme, přidáme protlak a mícháme a si 2 minuty. Potom přidáme cukr, ocet, sůl, vývar, zbytek Solamylu a promícháme. Do vzniklé vroucí omáčky přidáme maso a opékáme, aby se rovnoměrně spojilo s omáčkou. Podáváme s rýží.

Vaříme s Habadějem v sobotu 28.2.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?