Vánoční sbírka pro psí útulek v Trutnově byla úspěšná. Pracovníci začínají vše třídit a uskladňovat

8. leden 2024 07:41

Desítky kilogramů granulí pro starší psy, kočkolity, velké množství konzerv. To je výsledek vánoční sbírky pro psí útulek v Trutnově. Zapojily se do ní stovky lidí, nakoupeny byly potřeby za desítky tisíc korun. Pracovníci útulku už vše převzali, odvezli do skladu a teď začínají třídit.

Čtěte také

Pracovníci trutnovského psího útulku právě dorazili do jedné z prodejen se zvířecími potřebami, kde probíhala vánoční sbírka. Vedoucí útulku Lucie Semeráková přichází k ohrádce s nadílkou. „Je to úžasné, vidím tady spoustu kvalitních věcí. Granule, různé dobroty a konzervy. Jsme za to všechno opravdu moc rádi. Teď musíme vše naložit do auta.“

Pracovnice prodejny Jana Demuthová dohlíží na nakládání vánoční dárků pro zvířata. Jaký byl zájem lidí? „Nakupovali granule, doporučovali jsme, co je vhodné nakoupit, takže brali hodně žrádlo pro psí seniory. Chtěli původně pro štěňátka, ale upozornili jsme, že je vhodnější vzít stravu pro seniory. A také pro kočičky se toho vybralo hodně.

Velkou pomocí byl právě vždy aktuální kontakt s vedením útulku, aby pracovnice prodejen věděly, co aktuálně chybí a mohly nakupujícím poradit, co je potřeba. „Byli jsme v kontaktu a říkali, co je pro zvířátka zrovna potřeba.

Vánoční sbírka pro psí útulek v Trutnově byla úspěšná

Dárků se v rámci vánoční sbírky sešlo tolik, že se do nakládání do auta zapojily i pracovnice Zverimexu. Obsah sbírky se pracovníkům během několika minut v prvním obchodě podařilo naložit a přejíždějí na další místo.

Čtěte také

Lucie Semeráková se snaží jednotlivé věci rovnat, ale vzhledem k jejich množství, to jde velmi obtížně. „Udělala jsem si tady takové ohrádky, že to budu třídit, ale po chvíli jsem zjistila, že to nemá absolutně smysl, říká s úsměvem.

Všechny věci jsou už naložené a nyní zbývá je jen převézt do útulku. Tam se musí vše vyložit do připravených skladů. „Budeme muset všechno zase nabrat a postupně roztřídit. Jsou tu kvalitní kočkolity i granule. Zejména pro psí seniory, o což jsme žádali. Jsou tu i kapsičky a spousta hraček a dobrůtek.

Vedení psího útulku v Trutnově plánuje vánoční sbírku uspořádat i letos. A pevně věří, že zájem lidí bude opět podobný.

Spustit audio

Související