Vánoční cukroví a slavnostní tabule. Pečeme a zdobíme. Zkuste s námi nové recepty!
Alena Šulcová a Gabriela Výborná ze Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka byly hosty naší předvánoční radioporadny na téma: Pečeme a zdobíme cukroví. Zkuste s námi nové recepty! Poradíme vám, jak slavnostně prostřít a ozdobit vánoční tabuli. Zajímavá osobnost je hostem Radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11 hodině.
Máme pro vás dva recepty na netradiční vánoční cukroví!
Brňáci
hladká mouka 670 g
ořechy vlašské 140 g
arašídy 140 g
moučkový cukr 330 g
žloutky 3
Hera 600 g
Ořechy pomeleme, Heru necháme změknout. Vše smícháme, vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout. Vyválíme placku, vykrájíme hvězdičky nebo zvonečky a pečeme při 180 °C 8 až 10 minut. Upečené slepujeme švestkovými povidly!
Makové cukroví
hladká mouka 250 g
cukr krupice 80 g
mletý mák 80 g
Hera 150 g
žlouteky 2
Postup je stejný jako u Brňáků. Vše smícháme, vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout. Vyválíme placku, vykrájíme hvězdičky nebo zvonečky, pečeme při 180 °C 8 až 10 minut. Slepujeme nejlépe višňovou marmeládou!
Makové vánoční cukroví! Netradiční recept od Aleny Šulcové ze Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka. Tužku a papír, začínáme!
Posted by Český rozhlas Hradec Králové on 18. prosinec 2015
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.