Vánoční cukroví a slavnostní tabule. Pečeme a zdobíme. Zkuste s námi nové recepty!

18. prosinec 2015
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Pečení cukroví, vykrajování, Vánoce

Alena Šulcová a Gabriela Výborná ze Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka byly hosty naší předvánoční radioporadny na téma: Pečeme a zdobíme cukroví. Zkuste s námi nové recepty! Poradíme vám, jak slavnostně prostřít a ozdobit vánoční tabuli. Zajímavá osobnost je hostem Radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11 hodině.

Máme pro vás dva recepty na netradiční vánoční cukroví!

Brňáci

hladká mouka 670 g
ořechy vlašské 140 g
arašídy 140 g
moučkový cukr 330 g
žloutky 3
Hera 600 g

Ořechy pomeleme, Heru necháme změknout. Vše smícháme, vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout. Vyválíme placku, vykrájíme hvězdičky nebo zvonečky a pečeme při 180 °C 8 až 10 minut. Upečené slepujeme švestkovými povidly!

Makové cukroví

Vánoční cukroví a slavnostní tabule. Pečeme a zdobíme. Zkuste s námi nové recepty!

hladká mouka 250 g
cukr krupice 80 g
mletý mák 80 g
Hera 150 g
žlouteky 2

Postup je stejný jako u Brňáků. Vše smícháme, vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout. Vyválíme placku, vykrájíme hvězdičky nebo zvonečky, pečeme při 180 °C 8 až 10 minut. Slepujeme nejlépe višňovou marmeládou!

Makové vánoční cukroví! Netradiční recept od Aleny Šulcové ze Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka. Tužku a papír, začínáme!

Posted by Český rozhlas Hradec Králové on 18. prosinec 2015
Spustit audio