Vandal poškodil v Hradci Králové desítky zaparkovaných aut. Podezřelého muže policisté zadrželi

22. říjen 2019 09:23

Propíchané gumy, utržená zrcátka nebo ulomené stěrače, to je výsledek víkendového řádění vandala v několika ulicích na Moravském předměstí v Hradci Králové. Desítky poškozených aut našli lidé v ulicích Souběžná, Červeného a Mandysova. Podezřelého muže policisté zadrželi, jenže podobně tu někdo řádil i před třemi týdny.

„Víte, že si myslím, že to je ten náš? To bude ono, to je ten náš," sbírá ze země ulomený stěrač nedaleko od svého auta na parkovišti v Selicharově ulici paní Miroslava Knoppová.

O posledním řádění vandala z uplynulého víkendu neví. Ale potvrzuje, že propíchnuté pneumatiky v ulici před několika týdny zaznamenala.
„Jedna paní tady měla propíchnuté pneumatiky, to je pravda, stála támhle. My jsme zrovna odjížděli a dívala jsem se, jestli to také nemáme propíchnuté. A asi za týden jsme měli ulomený stěrač."

Vandal řádil na Moravském Předměstí v Hradci Králové

Paní Miroslava se s ničím podobným dosud nesetkala, událost na policii nenahlásila, protože škoda je podle jejích slov v řádech několika set korun. Rozhořčení ale nezakrývá.
„Tohle mě docela naštvalo. Protože to nemohl ulomit jen tak. Vždyť je to docela dřina, to musel tedy opravdu pořádně zabrat. Já si myslím, že chodí z támhle toho baru. Jsou opilí a chtějí nějak ventilovat svoji sílu."

Alkohol hrál zřejmě roli i u zatím posledního řádění vandala v této lokalitě

To nahlásil na policejní linku svědek, říká hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.
„My jsme přijali na lince 158 ve večerních hodinách oznámení od muže, že venku slyšel podivné zvuky, šel se tam podívat a najednou zjistil, že má propíchnuté gumy u automobilu a viděl odcházet nějakou osobu."

Čtěte také

Policejní hlídka zadržela podezřelého 34letého muže. Tomu dechová zkouška prokázala dvě promile alkoholu a muž tak putoval na záchytnou protialkoholní stanici. Policisté zahájili obhlídku okolí.

„Jednalo se o ulice Červeného, Souběžná a Mandysova. V těchto ulicích jsme našli celkem 26 poškozených aut. Šlo buď o propíchané pneumatiky nebo poškozená zpětná zrcátka či stěrače," doplňuje Iva Kormošová.

Škoda zatím vyčíslena nebyla, muže čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci s trestní sazbou až jeden rok odnětí svobody.

Zároveň také kriminalisté prověřují sedm dříve nahlášených případů z přelomu září a října. Jestli mají společného viníka prokáže až policejní vyšetřování.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio

Související