Václav Souček: Paradox logiky

Milionová železná Sparta neuspěla, Plzeň si vstup mezi elitu vyválčila. Parádní službu odvedlo masivní ozubené kolečko týmu, Pavel Horváth. Každý, kdo si jednou kopl do balónu, musí Plzni fandit.

Hradec zdraví Pilaře, stálo na transparentu v ochozech pražského stadionu. To není paradox, to je přání od srdce. Ve čtvrtek večer se losovalo. Barcelona, Milán, k tomu navrch jeden nebezpečný fotbalový trpaslík. Plzeň vyjede do Barcelony, kde Sparta naposledy dostala šišku, ale nezřízeně se tam těší. Kouzelníci okolo Messiho hrají ťukes v pohybu. Favorit je jasný. Prominentní sázková kancelář vypsala na Plzeň kurz 501 : 1.
Přání bývá otcem myšlenky. Je přáno ozubenému kolečku Plzně, Pavlu Horváthovi, aby se zubil na celé kolo ještě nejednou.
Protože fotbal nemá logiku, jak pravil legendární Pospíchal.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete od pondělí do soboty v 8:20 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.