Václav Souček: Na kozlíku a za kočárem

Kdo s koho, nebo kdo s kým a  o čem? Ke koaliční spolupráci pravicového bloku se zatím staví Piráti na zřetelný distanc, Jsou ještě příliš čerství, neotlučení politickými maléry, a sebevědomí, než aby své trendy zapletli do roztodivných zájmových programů. 

Zatím jedou hezky „po svém prkně", jak praví výčepní pravdy. Možná jsou i vnímavější ke všem hlasům z veřejného prostoru.

Ony totiž i takové hospodské rozpravy mají něco do sebe, když je Vám dovoleno - a máte tu trpělivost - jim naslouchat.

Na zámku Fryštát se můžete projet i kočárem

Odmyslíte-li si macaté obhroublosti, tak se i nad pivem řečňuje lidovým jazykem o tom, kam vedou nesourodá společenstva; že někdo bývá zapřažen do tahu, jiný usedá na kozlíku s opratěmi v rukou, další se pohodlně vezou, a zbytek šlape zklamaně za kočárem, kde se protivně práší suché do nosu.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Doma je doma

    Stačí, na mou duši stačí se odexpedovat na týden do teplejších končin, aby se člověk dobral poznání, jakže se o události v české kotlině svět zajímá. 

  • Václav Souček: Zkrátka zkratka

    V denním tisku se často objevuje pod několika řádky dopisovatelů poznámka „redakčně kráceno". Za rozhlasovým mikrofonem by měl autor především ohlídat meandry myšlenek.

  • Václav Souček: Evropské trůny

    Z mnoha dílů umné televizní ságy „Hra o trůny“ autor míjel jen ukázky. Intriky, válečné řeže, rody a krev, drastická podívaná; pro někoho zábava, pro jiného ztráta času.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.